Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid, een dag om extra stil te staan bij duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op de Westplas Mavo staat duurzaamheid al een jaar lang extra in de spotlight en wij zullen dit de komende jaren blijven doen. Door integratie van dit thema in onze lessen maar ook door de school en het handelen in de school steeds duurzamer te maken.

IMG_1004.JPG

De Westplas Mavo is hard onderweg om het keurmerk Eco School te verdienen. We doorlopen het zevenstappenplan van Eco Schools om gecertificeerd te worden en de door de VN goedgekeurde Groene Vlag te verdienen. Hier worden leerlingen en de Lokale Ouderraad actief bij betrokken. Zij denken mee tijdens vergaderingen, gaan naar landelijke bijeenkomsten en werken mee aan acties binnen de school.

Dankzij de inzet van werknemers, leerlingen en de Lokale Ouderraad zijn wij dichtbij de eerste tussenstap richting de Groene Vlag, namelijk het Bronzen Certificaat. Daarnaast wordt het pestbeleid op een nóg hoger plan getild (ja, ook dat is duurzaamheid!) en krijgen we binnenkort een watertap in de aula waar leerlingen en personeel hun herbruikbare flesjes kunnen bijvullen met heerlijk water.

Staan jullie vandaag ook extra stil bij duurzaamheid? Zo ja, wat doe jij vandaag niet of juist wel? En misschien nog wel belangrijker; wat kunnen wij als school in jullie ogen doen om onze organisatie nog duurzamer te maken?

Laat het ons weten via een reactie op Facebook of Twitter