Alyssa en Anouk hebben hiermee een workshop voor de hele klas van een inspirerende ondernemer naar keuze gewonnen. Westplas Mavo is enorm trots op deze twee ondernemende dames en feliciteert hen en wenst hen en klas 2C veel plezier met de gewonnen prijs.

De reactie van de jury:
Wij vinden dat de winnaar Alyssa en Anouk van klas 2c van de Westplas Mavo is. Deze projectgroep heeft goed geluisterd naar hun klant, een goed inzicht gegeven in de kosten, omzet en winst en slim ingespeeld op de kracht van hun product: een lekker ruikende tosti op het juiste moment op de juiste plek.

De wedstrijd voor de verkiezing tot Hipste junior ondernemer van het jaar werd georganiseerd uitgeverij ThiemeMeulenhoff, ter gelegenheid van het nieuwe boek Hip Handboek ondernemen van auteur Fleur Kriegsman.

De opdracht tot het schrijven van het ondernemingsplan van Alyssa en Anouk was een pilot voor de Businessklas.  De Businessklas is een nieuwe opleiding die volgend schooljaar van start gaat bij de Westplas Mavo van het Wellantcollege te Aalsmeer.

Ronald Pordon  mentor van klas 2C, economie docent en tevens initiatiefnemer van de Businessklas was bij de presentatie van het nieuwe boek en vroeg zijn leerlingen aan de wedstrijd deel te nemen door een presentatie van hun businessplan in te sturen.

Meer informatie:

Over de Businessklas van de Westplas Mavo:

http://wellant.nl/wellant-vmbo/onze-scholen/wellantcollege-westplas-mavo/onderwijs/businessklas

Over het Hip Handboek voor Ondernemerschap:www.thiememeulenhoff.nl/hiphandboek