IMG_0871.JPG

Bij aankomst op school werd het de ouders van de leerlingen van klas 2 al meteen duidelijk dat het geen gewone ouderavond zou worden. Een entree over een groene loper met aan de ene zijde een versierde bakfiets met reclame voor Eco-Schools en aan de andere zijde twee etalagepoppen in dance4life outfit. Bij de deur werden de ouders vervolgens met een toegestoken hand hartelijk welkom geheten door de gastheren en gastvrouwen van de Businessklas 2.

IMG_0872.JPG

Tijdens de ouderavond van klas 2 hebben de leerlingen van Businessklas 2 de aankleding en een groot deel van het “voorprogramma” verzorgd. Het hoofdprogramma werd daarna natuurlijk verzorgd door de mentoren van klas 2. Hierin kwamen de wetenswaardigheden die specifiek in klas twee belangrijk zijn aan de orde. Het ging hierbij om, regels op school, de MAS-stage, vakkenpakket, huiswerk, etc. Tot slot was er de gelegenheid om vragen te stellen.

Er waren vier lokalen gevuld met in totaal ca 160 ouders. Volle zalen dus en daarom een grote uitdaging voor de leerlingen om een goed voorprogramma neer te zetten. Maar het is allemaal heel goed gegaan en gelukt. In alle lokalen werd tegelijkertijd gepresenteerd over de twee genoemde projecten. In deze presentaties werd antwoord gegeven op de vragen wat een project inhoudt, waarom de school er aan mee doet, wat de leerlingen er aan doen en heel belangrijk wat ze er van leren. Na afloop kreeg iedere ouder ook nog een brochure mee om zo de belangrijkste informatie over beide projecten thuis nog eens na te kunnen lezen.

Met de organisatie van deze ouderavond hebben de leerlingen van de Businessklas opnieuw een stap gemaakt op het gebied van presenteren en representatie. Hopelijk zal de door hun afgenomen enquête over deze avond een goed hulpmiddel zijn bij de nabespreking om zo te bepalen wat er goed ging en wat er de volgende keer misschien nog beter kan.

IMG_0870.JPG

Na deze geslaagde avond gaan de leerlingen van de Businessklas zich richten op het bedenken en organiseren van acties voor dance4life. U zult daarom weer snel van hen horen!