Als introductie op het thema bedrijfsbezoek heeft de Businessklas een bezoek gebracht aan Coca-Cola Enterprises te Antwerpen. Gidsen namen de leerlingen mbv een I-pad mini mee op een interactieve ontdekkingstocht over het ontstaan van Coca-Cola, via het assortiment, de mensen die in het bedrijf werken naar de verantwoordelijkheden (milieu, duurzaamheid jongeren, sport, …) die zo een soort bedrijf in de maatschappij heeft. Daarna volgde een rondleiding door de immense productie- en distributie afdeling. De leerlingen kregen een duidelijk zicht op de talrijke stadia van het productieproces. Een productieproces waarin ca 60.000 flessen cola per uur geproduceerd worden op vijf productielijnen. In totaal werken er 3000 mensen bij Coca Cola in Belgie waarvan slechts 500 in deze vestiging in Antwerpen want veel van het productieproces is daar namelijk geautomatiseerd. Het was dan ook een indrukwekkend gezicht om zoveel machines tegelijkertijd aan diverse stadia van het productieproces te zien werken. Het was een gezellig en leerzaam bezoek!

 

Het bezoek aan de Coca Cola fabriek was extra leerzaam omdat de leerlingen zich grondig op het bezoek voorbereid hadden. Dit hadden zij gedaan door:

 • Het maken van een werkstuk over Coca Cola
 • Het uitvoeren van een blinde smaaktest tussen vier verschillende cola’s
 • Het houden van een Coca Cola quiz

 

Het thema bedrijfsbezoek gaat nu verder met bedrijfsbezoeken aan:

 1. Hederaplant inde Kwakel
 2. Flora Holland, de bloemenveiling in Aalsmeer
 3. Hukraplant, een bedrijf op de bloemenveiling in Aalsmeer
 4. Kaatee Transport te Amstelveen
 5. Roosenboom reclame te Aalsmeer
 6. Verhoef Freefall lifeboats, te Aalsmeer
 7. BiemondvanWijk, Mercedes dealer te Aalsmeer
 8. NH-hotels te Hoofddorp

Dit zijn allemaal bedrijven die door de leerlingen zelf geselecteerd en benaderd zijn. Na een vooronderzoek willen de leerlingen  tijdens het bedrijfsbezoek graag zien wat het bedrijf precies doet, welke afdelingen er zijn, hoeveel mensen er werken en wat voor opleidingen deze mensen gedaan hebben om daar te mogen werken.

Van ieder bedrijfsbezoek zal een bericht op de website www.westplasmavo.nl en of op het blog van de Businessklas gepubliceerd worden.