Van het reflecteren op de kerstmarkt maakt de Businessklas nu de overstap naar het volgende project: deels organiseren van de Open Avond.

Eveline vertelt hier in haar blog meer over, want wat moeten wij ons hierbij voorstellen?

Eveline

Wij, kinderen van de businessklas, zijn bezig met de voorbereiding voor de Open Dag op donderdag 30 januari van 18:30 tot 21:00.

Iedereen heeft iets mogen uitzoeken wat hij of zij zou willen doen tijdens de Open Dag. We werken in groepjes van 2 of 3 kinderen. Er is één groepje dat een filmpje gaat maken over de businessklas. Zij laten dan zien hoe wij als groep zijn.

Er zal ook een koek-en-zopie-stand zijn, daar kan iedereen tussendoor even wat eten en drinken.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een rondleiding krijgen of luisteren naar een presentatie over de school.

 

Waarom deze school ?

Waarom ik voor deze school heb gekozen?  Het is mijn niveau en De Westplas is een kleine school met niet zo heel erg veel leerlingen. De businessklas was voor mij (en ook voor de school) nieuw. Het was het eerste jaar dat er een businessklas draaide. Ik zit nu in 1B en de B staat ook voor Businessklas.

Businessklas

Ik vind het heel erg leuk dat ik in de businessklas zit, want je leert er om goed om te gaan met geld. Je gaat evenementen zoals de kerstmarkt organiseren en dus ook spullen inkopen. Voordat je dat gaat doen moet je  eerst uitrekenen wat dat gaat kosten en hoeveel spullen je in moet kopen. Als je dat hebt gedaan mag je met nog een paar andere kinderen naar de winkel om de spullen te gaan inkopen.

 

Dit was mijn stukje over de Opendag en de Businessklas.