IMG_0105IMG_0110

Het Wellantcollege MBO in Aalsmeer hield woensdag 20 november haar eerste open dag. Voordat de open dag officieel van start ging konden de leerlingen van de Businessklas alvast een kijkje nemen in de opleidingskeuken van deze vervolgopleiding.

Wat past bij jou? Dat staat boven aan de voorlichtingsbrochure met het opleidingsaanbod. Bijna geen één van onze leerlingen weet dat nu al maar gelukkig hebben zij nog een paar jaar de tijd om dit te ontdekken. Met dit bezoek hebben we een eerste stap gezet om leerlingen voorlichting te geven over wat er allemaal te koop is op het gebied van (Business-)opleidingen.

IMG_0146IMG_0149IMG_0158IMG_0162

De groep werd na ontvangst in de kantine in twee groepen verdeeld. De eerste groep kreeg voorlichting over het opleidingsaanbod en daarbij vertelden een docent economie en twee MBO- leerlingen enthousiast over hun opleiding en stages. Er kwam duidelijk naar voren dat je bij het Wellantcollege meer kunt worden dan hovenier , kweker of dierverzorger. Er zijn ook handels- en marketingopleidingen die mogelijk een goede vervolgopleiding zouden kunnen zijn voor leerlingen uit de Businessklas.

De andere groep kreeg ondertussen een rondleiding door het schoolgebouw. Het werd hun snel duidelijk waar de leerlingen van het MBO zich dagelijks mee bezig houden. In de gangen van de school waren inspirerende kerstdecoraties te zien, in de praktijkruimtes kettingzagen, heftrucks, computers met ontwerpplannen voor tuinen, etc. Maar het meest aansprekende waren de dieren op de afdeling dierverzorging. Kippen, cavia’s, ratten, muizen, een kameleon ze hebben het er allemaal en ze kregen volop aandacht van onze leerlingen.

Het was een leerzaam en geslaagd bezoek en de Businessklas bedankt de heren D. Jongkind en de N. van der Poel hartelijk voor hun gastvrijheid.

IMG_0167IMG_0138

Meer foto’s van het bezoek aan het Wellantcollege MBO Aalsmeer staan op onze Google+ pagina.(https://plus.google.com/photos/111672972417680340201/albums/5948379280441635345)