Op donderdag 2 Maart zijn de businessklassen: 1A, 1B en 2B naar België geweest om een kijkje te nemen in de Coca-Cola fabriek.
Om 11:15 vertrok de bus naar België. De tweedeklassers werden afgezet bij afvalverwerkingsbedrijf ISVAG. Daar kregen ze een rondleiding en konden ze zien hoe het allemaal in z’n werking gaat. Ze werden ontvangen door een mevrouw, zij was ook een gids samen met een andere man. De groep werd door de helft gedeeld en iedere groep kreeg een gids. De vrouwelijke gids werd tijdens het rondleiden onwel en moest weg. De andere gids nam het over en nam de hele groep mee. Je kon van alles zien: hoe het afval binnenkwam, hoe het werd verbrand en hoe ze alle vrachtwagens moesten wegen.
Nadat de tweedeklassers klaar waren bij ISVAG gingen ze naar de Mac. Ondertussen werden de eersteklassers afgezet bij Coca-Cola. Bij binnenkomst van de Coca-Cola fabriek, moest iedereen zijn spullen in een kluisje leggen. Vervolgens kreeg iedereen een iPad waarmee je een selfie moest maken en je naam moest invullen. Daarna verscheen er een kleur op de iPad, groen of geel. Je moest toen met de andere mensen die dezelfde kleur hadden op de tribune gaan zitten. Op die tribune kreeg je een quiz over Coca-Cola!

Daarna ging je met je kleur (groen of geel) een video kijken over de geschiedenis van Coca-Cola. Vervolgens kreeg je een koptelefoon. Via die koptelefoon hoorde je de gids. In een uur tijd zag je wat er in die fabriek gebeurde. Van lege fles tot klaar voor in de winkel. Nadat we in de fabriek waren kregen we een drankje uit die fabriek!
Vervolgens gaan de eersteklassers naar de Mac, en de tweedeklassers naar de Coca-Cola fabriek! ’s Avonds laat kwamen we, gelukkig wat eerder dan verwacht, weer in het donker op school aan na een leuke maar vermoeiende dag. Kortom een geslaagde dag in België!

Geschreven door: Jade Moritz en Rick van der Zwaard

Foto’s zijn gemaakt door: Rick van der Zwaard