Op maandag 1 december zijn wij met 39 leerlingen uit de 2e klas van Westplasmavo naar het Dance4life event gegaan. We waren daar samen met 5000 andere scholieren uit heel Nederland.

We hadden de 1e 3 uur wel nog gewoon les en daarna gingen we samen met het Alkwin met de bus naar de Heineken music hall in Amsterdam. Toen we daar aankwamen moesten we eerst een stukje lopen in de kou, maar het zag er wel grappig uit al die witte shirtjes, want de dresscode was wit.

IMG_1333.JPG

Er waren twee zalen, waar artiesten optraden. Om 13uur kregen we de opening van Eva Simons. Na haar volgde nog meer leuke en bekende artiesten. We hebben heel veel geld opgehaald, meer dan €270.000 met alle scholen samen. Wij van de Westplas hebben ongeveer €2000 opgehaald.

Het hele event draaide om 1 uur non-stop dansen zodat ze zagen dat we echt bezig waren met het onderwerp aids/HIV.

We gingen ook live skypen met mensen die ons bezocht hadden op school om over aids/HIV te vertellen en het voor ons bespreekbaar te maken. Maar in Afrika is het een taboe om over seks en andere zulke dingen te praten. En dat wil Dance4Life veranderen met ons opgehaalde geld.

Om 17uur waren we weer op school en konden we naar huis. Het was een geslaagde middag!

We bedanken mevrouw Ros en mevrouw Schoonemann voor het mee gaan naar het event.

IMG_1334.JPG

Kayleigh, Mikki, Vincent en Maxime