Welkom!

Omdat ik er vanuit ga dat u hier bent gekomen omdat u betrokken bent bij de Westplas Mavo of in ieder geval bij een van onze leerlingen ga ik vanaf dit moment tutoyeren. Tutoyeren is een moeilijk woord voor: ik ga nu je en jij gebruiken in plaats van u.

Waarschijnlijk ben je hier gekomen door dat je iemand kent die op de Westplas zit of omdat je zelf op de Westplas zit. Je kent ons en onze school dus wel (een beetje). Dan weet je misschien ook dat we dit jaar starten met iets nieuws, een themaklas. Dit wil zeggen een klas die (bijna) alle vakken volgt die de rest ook volgen met één klein verschil. In dit geval gaat het om de Businessklas, de naam zegt het al een beetje, de leerlingen in deze themaklas gaan zich richten op business. Engels voor bedrijven. Het gaat dus over geld, maar ook over bijvoorbeeld reclame maken.

Één manier die heel erg populair is tegenwoordig om reclame te maken is het bijhouden van een blog, onze Businessklas zal dit dus ook gaan. En dát is te vinden op deze website. Wat een blog precies is? Eigenlijk een dagboekje op internet en als je dat slim gebruikt kan je reclame maken voor je bedrijf/jezelf door allemaal leuke verhalen er op te zetten met wat je meemaakt en doet.

Afgelopen juni hebben de leerlingen uit de eerste Businessklas elkaar al een beetje leren kennen en daar gaan ze aanstaande week weer mee verder. Wie ze toen ook hebben leren kennen is hun mentor en dat ben ik. Mijn naam is Milou Schoonemann, bij de leerlingen beter bekend als mevrouw Schoonemann. Samen met mij gaan ze een blog bijhouden over de dingen die ze meemaken, niet alleen over de businessklas maar ook over het schoolleven zelf.

 

Als mentor sta ik voor de leerlingen, de ouders en de docenten klaar over alles wat met deze klas en de leerlingen die er in zitten te maken heeft. Problemen thuis, problemen in de klas, problemen met een docent, maar natuurlijk ook voor de leukere dingen.

Naast een mentor hebben ze ook nog een coach, in dit geval een Businessklas coach. Dit is Ronald Pordon, hij zal de leerlingen begeleiden bij de onderwerpen die aan bod komen tijdens de Businessklaslessen. Bijvoorbeeld bij het organiseren van een ouderavond.

 

Je begrijpt al dat wij veel zullen samenwerken als het om deze klas gaat en soms zullen dingen elkaar ook overlappen, bijvoorbeeld op dit blog.

Ik trap met dit bericht af, maar vanaf nu zullen er voornamelijk leerlingen berichten plaatsen en zal ik iets minder aan het woord komen. Zij zijn de Businessklas en wij proberen ze daar enkel bij te begeleiden.

Benieuwd geworden over wie dit allemaal gaat? Hieronder zie je een foto van klas 1B, zij zitten allemaal in de Businessklas maar een paar leerlingen uit 1C doen ook de Businessklas maar staan dus niet op deze foto.

 

Heel veel leesplezier het komende jaar!