Vandaag een primeur, een ouder die meeblogt! Linda Heil, de moeder van Tom, heeft een leuk stukje geschreven over de allereerste ouderavond en hoe het is om ouder te zijn van een eersteklasser. Hieronder is haar bijdrage te lezen. 070-417 exam

 

Een kind naar het voortgezet onderwijs; spannend maar ook leuk. Zeker leuk wanneer je de eerste weken meteen een blije zoon uit school krijgt. Niet blij met alles want huiswerk plannen vereist nog wel wat aandacht en hoe stamp je die Franse woordjes erin?

Wij, alle ouders van de eerste klas leerlingen, waren uitgenodigd voor een voorlichtingsavond op donderdag 12 september. Eerst een algemene uitleg door Peter Lievaart en later naar de klas van Mevrouw Schoonemann (voor de kinderen) en Milou (voor ons, de ouders). Een aantal ouders op een kruk achter in het lokaal omdat de opkomst groot was. Dit werd gewaardeerd door de mentrix van deze letterlijk en figuurlijk “ondernemende” klas. Het was inderdaad een lange zit maar interessant. Aan de hand van een Powerpoint liet Milou alle zaken aan de orde komen; verzuim, huiswerkbegeleiding, CITO (tja, die keert toch weer terug), hoe onderhoud je contact met de mentrix en de leerkracht?, het rapport etc. etc. Terug op de fiets, was onze conclusie dat de Westplas een school met regels is (prima) maar ook met gevoel voor de ontwikkeling, zowel sociaal als qua leren van de kinderen (heel belangrijk) en bovenal dat ze toegankelijk zijn voor de ouders. Wij kijken al weer uit naar vrijdagavond 20 september en gaan genieten van alles wat de kinderen die avond voor ons in petto hebben.

  070-411 exam

p.s. je kunt je abonneren op het blog van deze de businessklas. Gewoon je e-mailadres achter laten op deze site en dan krijg je automatisch bericht van nieuwe updates.