Vorige week was de ouderavond voor de ouders van onze tweedeklassers. Een deel van de organisatie van deze avond lag in de handen van de Businessklas. Peter (2B) kijkt met ons terug naar deze avond en zijn rol hierin.

Peter2

Peter Bruinsma

Hoe was de avond?
De avond was erg leuk en goed voorbereid er waren presentaties over Eco-Schools en Dance4Life. De voorbereiding was goed en er zaten mooie presentaties bij.

IMG_1028

Ik vond de entree erg leuk en creatief met die groene loper en de versierde bakfiets. Ik mocht achter de bar staan en was dus de catering met een paar anderen. De bar was erg mooi geworden maar ik vond de bekertjes er een beetje raar uitzien alsof het was gemaakt van dat karton waar eieren in zitten als je ze koopt. Dat mag dus de vorige keer wel verandert worden. Het koffiezetapparaat ging helaas kapot maar dat was gewoon pech, daar had niemand wat aan kunnen doen.

IMG_1019

Ik heb tijdens de avond de presentaties niet gezien maar ik heb gehoord dat alles goed ging en dat er mooie presentaties tussen zaten.
Alle ouders kregen ook brochures mee over Dance4Life en Eco-Schools. Daar heb ik aan meegeholpen om die van Eco-Schools te maken, ik was er erg tevreden over. De presentaties en de bar gingen goed en ik was tevreden over de avond.

IMG_1121 IMG_1105 IMG_1133

Ik vond het maken van de brochure van Eco-Schools wel lastig omdat er zoveel in moest komen maar dat het ook weer een soort samenvatting moest worden om het kort te houden.

De voorbereiding van de avond was zoals altijd weer krap. We waren erg lang bezig met de brochure, maar dat kwam ook weer omdat iedereen weer een andere mening had van wat er in moest komen. Ik vond het een beetje teveel om met zijn drieën aan een brochure te werken. Gelukkig ging Vincent de laatste les een spelletje spelen op de computer zodat wij aan de brochure konden werken.

IMG_0870.JPG

Ik had gehoopt dat het vogelhuisje mooier zou worden maar we konden hem helaas niet schilderen en moest dus snel een paar plaatjes opplakken om hem te versieren, de opbrengst van het vogelhuisje weten we nog niet. De ouders waren vast tevreden, ik heb niemand horen klagen dus dat was mooi. Mijn moeder was in ieder geval tevreden over de avond en vond het leuk om mij en mijn klasgenoten bezig te zien.

 

Wat was mijn taak tijdens de avond?
Toen ik binnenkwam waren er al een paar ouders dus ik trok snel een schort aan en hielp de catering. Ik werd ingedeeld bij de bar, maar omdat het daar erg druk was met zijn vieren werd ik naar de lerarenkamer gestuurd om te helpen met de koekjes en koffie bij te vullen. Later ging ik toch weer naar de bar om te helpen want het was een en al chaos toen de koffiezetapparaat stukging. Toen een paar kinderen doeken gingen halen ging ik verder met koffie inschenken, ook heb ik nog wat schoongemaakt want er bleef koffie lekken. Aan het einde van de avond bleven er nog veel koekjes over maar gelukkig hadden een paar hongerige kinderen het opgegeten haha. Tijdens de speech van Lievaart heb ik met Thorsten de entree opgeruimd en netjes gemaakt. Verder had ik niet zo veel bijzonders meer gedaan tijdens de avond, wat rondgelopen en van een afstand naar de presentaties in het lokaal gekeken.

IMG_1076 IMG_1089

Ik vond het erg leuk achter de bar en ik zou het graag vaker willen doen, de volgende keer weet ik dus wat ik moet doen en ik weet nu hoe het is om achter de bar te werken. De volgende keer zou ik het weer heel graag willen doen.

 

Wat ik geleerd heb…
Ook deze opdracht vond ik leuk om te doen en wat ik het meest heb geleerd is dat ik nu weet hoe de bar werkt en dat het veel meer is dan alleen koffie inschenken, je moet koekjes rondbrengen, in een snel tempo koffie inschenken en bijvullen, goed communiceren want anders gaat het fout door iets te vergeten of iets niet goed te doen. Je moet snel wezen en de ouders moeten tevreden zijn, dat is het belangrijkste van de avond.
Mijn moeder was in ieder geval tevreden over de avond en vond het leuk om mij en mijn klasgenoten bezig te zien

IMG_1057