Vandaag brachten 20 meiden uit de tweede klas van onze school (de twee jongens waren helaas ziek) een bezoek aan het Hermann Wesselink College te Amstelveen. De groep is een samenstelling van Havo kans klas leerlingen van klas 2C aangevuld met een aantal toppers uit de andere tweede klassen. Deze laatste leerlingen zijn op basis van hun leerprestaties door hun mentor voorgedragen voor het Havo kans klas traject.

 

 

 

 

 

 

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen een proefles Engels en een proefles wiskunde. Naast Nederlands zijn dit de twee kernvakken waar iedere Havoleerling verplicht examen moet doen. Vooral de  Engelse lessen  bij het HWC verlopen wat anders dan de leerlingen gewend zijn/. Het is  meer Engels praten en taak gestuurd werken. Beide docenten gaven een leuke kijk in de keuken van Havo-3 en na een rondleiding door het schoolgebouw gingen de leerlingen goed geïnformeerd en vol nieuwe indrukken weer met de bus naar Aalsmeer.

Dinsdag 3 juni staat het volgende bezoek gepland, mevrouw Thorn teamleider van de Havo-afdeling van het HWC zal de leerlingen dan nog meer van haar school laten zien en dan zullen onze leerlingen ook in gesprek gaan met leerlingen die vorig jaar of al eerder de stap van Mavo 2 naar Havo 3 gemaakt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier meer over het Havo kanstraject/