Home/@Westplas/Kerstgala 2016

Kerstgala 2016

Al maanden waren onze eindexamenkandidaten er mee bezig: het Kerstgala. Een schoolfeest alleen voor onze leerlingen uit klas 4, helemaal op chic!

Donderdagavond 22 december 2016, het is druk op het plein voor de school. Vrienden, familie, buurtgenoten en oud-leerlingen zijn hier verzameld. Ze staan langs de rode loper die speciaal voor de avond uitgerold is.

Leerlingen leefden al maanden naar deze avond toe, ze waren druk in de weer met de voorbereidingen. Jurken moest gezocht, gepast en gekocht worden. Aangevuld met de juiste accessoires natuurlijk. De leerlingen moesten op dansles bij twee van onze oud-leerlingen (Dana Puttock en Melanie Buijs). De gymlessen veranderden zo in ongemakkelijke momenten waarbij de dames wiebelig op hakken stonden en de jongens geen meisje ten dans durfde te vragen.

De menigte wacht op de speciale vervoersmiddelen. Het juiste voertuig uitzoeken hoorde ook bij de voorbereidingen. Contact leggen met de brandweer, of de achterbuurman met een gave wagen. Groepjes leerlingen gingen ook voor de ‘good old’ limousine. Sommige hadden in hun enthousiasme de limo zelfs een maandje te vroeg geboekt en hadden de stretched auto al in november voor de deur staan.

 

Het publiek van deze avond had genoeg te zien, van ouderwetse hippiebusjes tot hypermoderne sportwagens, van fiets met verlichting tot een vuurwerkshow met veel rook. De jongens en meisjes veranderden in dames en heren en stapten de rode loper op om onder applaus op de foto gezet te worden door de huisfotograaf van de school.

IMG_9320

Bij binnenkomst kregen ze een glaasje alcoholvrije bubbels en maakten ze een praatje. Zodra de deuren gesloten waren werd de avond geopend door de heer Lievaart die de ware kerstgedachte uitsprak. De leerlingen namen plaats aan de ronde tafels die een mooie plek in de aula hadden gekregen. De leerlingen van het Techniekteam en de Leerlingenraad hadden onder leiding van mevrouw Ros, mevrouw van Paddenburg en mevrouw Wever de aula omgetoverd tot een prachtige eetzaal.

IMG_9375

Na het voorgerecht nam de heer Beijnvoort het woord en kondigde de eerst dans aan. De docenten moesten het goede voorbeeld geven en groepjes leerlingen volgden het goede stijldansvoorbeeld. De leerlingen zwierden door de zaal terwijl grote getale leerlingen toekeken.

IMG_9466

Ondertussen werden de gourmetstellen aangezet zodat de hongerige leerlingen na de dans aan het hoofdgerecht konden. Tijdens het gourmetten heerst een gezellig sfeer. Een wonderlijk gezicht om de mooi uitgedoste leerlingen hun eigen eten te zien klaarmaken!

Na het eten moest er uiteraard nog gedanst worden, kwam de ijscoman en werd de cocktailbar geopend. Tussendoor nam de heer van Duijn (junior) het woord en loofde de prijzen uit voor de koning en koningin van het bal en voor de origineelste entree. De keuze was dit jaar bijna onmogelijk omdat íédereen ontzettend zijn best had gedaan. Marcella en Femke kregen de eer voor hun aankomst met de brandweerwagen en werden beloond met hartelijke kussen van de juryleden. De jurk van June leverde haar de “kroning” op en het mooie pak van Glenn maakte hem de koning van het bal.

IMG_9599

Na de uitreiking werd er uiteraard: nóg meer gedanst! Zo werd het steeds gezelliger en warmer, gingen er steeds meer hakken uit en werd er gedanst tot sluitingstijd. Een speciale avond die alle aanwezigen niet snel zullen vergeten!

IMG_9597

Bekijk alle foto’s in: dit bericht

2017-03-07T22:05:55+01:00Reacties uitgeschakeld voor Kerstgala 2016
Go to Top