Westplas mavo heeft het afgelopen jaar de eerste stappen gezet op weg naar Eco-schools certificering. Eco-schools is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Om alle leerlingen, ouders, medewerkers en natuurlijk de buitenwereld bekend te maken met Eco-schools en om te laten zien wat er allemaal gebeurd op school is een Eco-schools ornament gemaakt. Dit ornament is tijdens de kerstmarkt 2013 door de Kerstman onthuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ornament hangt op een prominente plaats in de aula en is gemaakt in de vorm van een spin van sloophout dat is aangebracht op een groen hart. De spin heeft 10 poten en iedere poot bevat een eigen groen logo. Ieder logo staat symbool voor een thema waarop de werkgroep van Westplas Mavo de school jaarlijks onder de loep zal nemen. Het gaat hierbij om de volgende thema’s.

 

 

 

De werkgroep is op dit moment bezig met de afronding van de eerste scans van alle bovenstaande thema’s. Binnenkort hoort u meer van hen want dan komen zij met acties en voorstellen tot verbetering van de school op het gebied van duurzaamheid.

 

 

 

 

 

Het is de bedoeling om in 2015 zo ver te zijn dat we de groene vlag dan mogen hijsen. Dit als officieel bewijs dat Westplas Mavo dan een duurzame school is, zelfs voorzien van een internationaal keurmerk voor duurzame scholen.