Leerlingen van de Westplas Mavo hebben een leerlingconferentie bezocht georganiseerd door Wellantcollege in de jaarbeurs van Utrecht. Deze dag was georganiseerd om de meningen van leerlingen te verzamelen over alle mogelijke moderne technologieën die later misschien een rol in het onderwijs kunnen spelen.

Er waren VMBO leerlingen van bijna 20 scholen van Wellantcollege aanwezig met hun docent. Ze volgden workshops over games in het onderwijs, bewegend leren, robots, 3D printen, digitale lesonderdelen voor op telefoon op iPad en het gebruik van sensoren. Na afloop van de workshops konden ze over alles wat ze meegemaakt hebben hun mening geven en aangeven of ze hier toekomst in zagen voor het onderwijs.

Namens de Westplas Mavo waren mee: Ryan uit klas 4, Jayden uit klas 3, Bart en Jade uit klas 2 en Rick uit klas 1. Mevrouw de Vries en mevrouw Schoonemann waren mee als begeleiding en chauffeurs.

Voor de Schoolkrant heeft Rick tijdens deze dag gefilmd en om een klein stukje mee te maken van de conferentie kan je het filmpje hieronder bekijken: