Lezen is belangrijk én leuk! Dat weten ze ook op Wellantcollege Westplas Mavo. Om boeken en lezen makkelijker, leuker en bereikbaarder te maken is er vanaf heden een schoolbibliotheek op de Westplas Mavo. Leerlingen kunnen hierdoor voortaan tijdens schooltijd lekker een kussentje en een boek pakken, een plekje zoeken in het lokaal en verdwijnen in het verhaal van het boek.

Maandag 16 september is de schoolbibliotheek geopend door Maarten Spaan van bibliotheek Amstelland en leerlingen Merel Timmer, Lana Been en Anouk Verkerk onder het toezicht oog van de drijvende krachten achter de schoolbibliotheek, docenten Gerda Veldhuisen en Claudia Grube.

Afgelopen jaar is Wellantcollege Westplas Mavo een samenwerkingsverband aangegaan met de bibliotheek Amstelland. De Westplas Mavo wil dat hun leerlingen plezier krijgen in het lezen en hierbij worden ze ondersteund door medewerkers van de bibliotheek Amstelland bij het maken en uitvoeren van plannen. Door het lezen uitdagend aan te bieden zullen de leerlingen hun woordenschat vergroten en hun taalniveau verhogen, zodat zij taalvaardiger worden en beter met teksten leren omgaan.  

 

De leerlingen hebben eind vorig jaar een bezoek gebracht aan de bibliotheek en een bibliotheekpas aangeschaft. Op school hebben zij meegedaan aan een monitor en hun voorkeur opgegeven voor de verschillende genres: humor, thrillers, romans, new adult, spanning, fantasie, non-fictie enz. De bibliotheek is hiermee aan de slag gegaan en dit heeft geresulteerd in een uitdagende lijst met mooie boeken. Inmiddels staan deze nieuwe boeken in de boekenkasten van de Westplas Mavo en kan het lezen beginnen. Op naar de volgende stap!