Donderdag 8 mei stond de aula van de Westplas Mavo bol van activiteiten vanwege de Moederdagmarkt die door klas 3 georganiseerd was voor de actie Day for Change.

Op de markt was een gevarieerd aanbod. Er waren leuke en betaalbare Moederdag cadeaus in de vorm van armbandjes, fel gekleurde Gerbera’s in een vaasje, Hedera ’s in hart vorm, kaarsen. Ook de inwendige mens was niet vergeten want de firma F&D had verschillende soorten drinken en clubsandwiches opgenomen in haar assortiment.

IMG_0708

Echte sfeermakers tijdens de markt waren de ondernemers van de firma MB-onderneming. Koen Jurrien, Sam en Scott hadden hun stand in een tropisch strand omgetoverd en wisten met veel bravoure en enthousiasme veel leerlingen en andere bezoekers over te halen een product bij hen te kopen of deel te nemen aan het ringwerpen. Op het strand van MB-onderneming werden opblaasbare strandmatrassen, strandballen, zwembanden en andere opblaas artikelen verkocht.

Ook het Westplas Winkeltje was weer open,  hierin waren leerlingen van de Businessklas olv mevrouw Ros de stuwende krachten.

Moederdagmarkt'14 9

Binnenkort zal de actie Day for Change afgesloten worden en zal bekend gemaakt worden hoeveel er in totaal verdiend is. Alle ondernemers zullen op 5  en 6 juni as in hun eindpresentatie bekend maken hoeveel zij tot dan toe met hun firma verdiend hebben. Op dit moment lijkt de  firma SieSo met een nettowinst van tot nu toe van ca. € 400,- de koploper te zijn, of dit zo zal blijven zal begin juni blijken.

IMG_0833

Dankzij de leerlingen van het Techniekteam was de markt donderdag niet alleen heel snel opgebouwd maar ook weer snel opgeruimd

 

Met de actie  Day for Change steunen de leerlingen startende ondernemers in de derde wereld. Dit omdat met de winst van hun miniondernemingen weer microkredieten verleend kunnen worden. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar projecten in Kenia en India.

Meer informatie over dit project kunt u vinden onder het tabblad Day for Change op de website.