Twee weken na de open avond wordt het tijd om met de businessklas terug te blikken op hun aandeel in de organisatie. Aude (1C) schreef hier een blog over.

 

Aude

Aude

blog aude

Op 30 januari 2014 was er op de Westplas Mavo de open dag voor kinderen uit groep 7 en 8. De kinderen uit de businessklas kregen de taak, om die avond te organiseren. De een ging rondleidingen geven en de ander deed een workshop. Ik zelf deed een workshop chocolaatjes maken. Dat deed ik samen met Ashley. De kinderen mochten de chocolade smelten en in de vormpjes gieten. Daarna deden we de chocolaatjes in de vriezer en konden de kinderen na een half uurtje de chocolade weer ophalen. Ook plakten  we er een logo van de Westplas op.

De kinderen die het gedaan hebben, vonden het erg lekker en leuk. Dat kregen we tenminste van ze te horen.

De avond van de open dag was heel erg leuk. Wel duurde het erg lang. Het was misschien beter geweest als het om 20:00 uur of 20:30 afgelopen was, dan hadden we met zijn allen kunnen opruimen en waren we sneller klaar geweest. Dan waren we ook eerder thuis geweest. Dat had beter geregeld moeten worden en van te voren beter  besproken moeten worden. Iedereen een taak, en wie klaar is mag naar huis. Dan was iedereen sneller thuis geweest, maar dat is net als met de kerstmarkt achteraf.

blog aude2

De mensen die kwamen, vonden het allemaal heel leuk en kregen een goeie indruk van de school. De mensen die rondleidden, vertelden alles duidelijk en de kinderen uit groep 7 of 8 kregen een goed beeld van  de school. Ook stelden veel mensen vragen. Over de businessklas, maar ook over de leraren, het lesgeven en de schoolfeesten. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan.

Het was een leuke geslaagde avond.