Sietske is leerling uit klas 1B van de Westplas Mavo. Ze was enige tijd geleden op bezoek bij haar opa in het ziekenhuis en vond de kamer waar hij lag wat kaal en kil. Hierdoor is het idee ontstaan om collages te maken voor kamers op de Kinderafdeling om ze op te fleuren.”Het is toch zielig als kinderen ziek zijn en tegen een kale muur aan moeten kijken?”, dacht Sietske.

Sietske en haar drie klasgenoten voor de hoofdingang van het ziekenhuis.

Sietske en drie klasgenoten hebben bij het schoolvak ‘Project’ twee collages gemaakt (één voor jongens en één voor meisjes) waarop allerlei bekende striphelden, vragen en zoekplaatjes zijn geplakt. Het vak project neemt een prominente plaats in op het rooster van de Westplas Mavo. Bij dit vak ligt de nadruk op samenwerken, plannen, organiseren en formuleren. Het vak Project leent zich bij uitstek voor het inbrengen en uitvoeren van eigen ideeën.

Op 17 juni jl. zijn de twee collages door de vier leerlingen overhandigd aan Paula, verpleegkundige van de kinderafdeling in het bijzijn van mevrouw Ellen Vischer, (projectcoach op de Westplas Mavo) en de afdelingsmanagers kinderafdeling en polikliniek.