Er is natuurlijk nooit maar één leerling die terugkijkt, vandaag neemt Berend ons ook mee terug  naar de Kerstmarkt van 18 december 2013.

Berend

Berend de Vries

De kerstmarkt op 18 december 2013 was een groot succes. We hebben er erg van genoten en er veel mee verdiend. Alle leerlingen van de businessklas hebben erg hun best gedaan. Al om 16 uur waren er veel bezoekers.

Er waren veel activiteiten, je kon met de kerstman op de foto en een fotoshoot laten maken als rendier of kerstman. Verder kon je veel leuke spulletjes kopen in de kraampjes zoals: vogeldecoraties waaronder kerstschommels en vogelvoer pakketten. Er waren ook leuke souvenirs waaronder bloemetjes die licht geven, er waren heel veel soorten armbandjes, kaarsjes, een loterij, kerststukjes (we hadden met de hele businessklas kerststukjes gemaakt met hulp van leerlingen van het Wellantcollege groen), versierde glazen potjes met een kaarsje erin, een ballengooi kraam en een koek en zopie. Er waren ook veel lekkere dingen zoals chocolademelk en cake enz.. Je kon later op de dag ook nog luisteren naar het kerstkoor.

We zijn aan de spullen van de kerstmarkt gekomen door op internet te kijken waar het materiaal het goedkoopst was en daar hebben we ingekocht. Van die materialen hebben we alles voor de kerstmarkt gemaakt.

IMG_5877

Er zat veel werk in de opbouw zoals alle spullen verzamelen, inkopen en maken.

Op de dag van de kerstmarkt zelf moest er ook veel aan de kant worden gezet om de kraampjes neer te zetten. Ook alle spullen moesten nog op het kraampje gezet worden.

Bij de ingang van de school stond tijdens de kerstmarkt een mooie opblaaskerstman op een Westplas fiets met een paar kerstbomen erbij.

IMG_5780IMG_5782

 

We hebben van tevoren ook veel reclame gemaakt. We hebben in heel veel straten flyers uitgedeeld, we hebben een advertentie in de krant gezet en een groot spandoek opgehangen met daarop: Kerstmarkt, Westplasmavo op 18 december.

De kerstmarkt is een groot succes geworden. Alles is goed verlopen. Iedereen was dik tevreden !!!