Op donderdag 20 december 2018 vond ons jaarlijkse Kerstgala plaats. Een magische avond voor al onze vierdejaars leerlingen.

’s Middags bezoekt menigeen de kapper om de haren netjes in het gareel te krijgen, de mooiste jurken en pakken worden aangedaan. Prachtige nette schoenen er onder. Hier en daar nog wat make-up en klaar voor het vervoer naar de school. Iedereen maakt er altijd iets bijzonders van om naar de school af te reizen, limousines, trekkers met kerstverlichting, snelle auto’s, kerstbomen, busjes en cabrio’s.

De leerlingen werden door de Activiteitencommissie ontvangen en begonnen vervolgens hun tocht over de rode loper. Ze lopen hier langs de vele ouders, vrienden, vriendinnen, schoolgenoten, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Én langs de fotograaf van de school waar ze buiten al op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

Binnen worden ze ontvangen door leerlingen van de Activiteitencommissie met een glaasje (alcoholvrije) bubbels en zoeken ze een plek aan de mooi gedekte tafels. Dit jaar was er een heuse pizzabakker aanwezig die na het praatje van meneer Lievaart en meneer Beijnvoort begon met bakken. Zo werden door leerlingen van de Activiteitencommissie de leerlingen bediend met lekkere versgebakken slices.

Tussen de pizza’s door werden er momenten vrijgemaakt om de leerlingen hun stijldans kwaliteiten te laten demonstreren die ze tijdens de gymlessen hebben opgedaan. Jongen-meisje, meisje-meisje, jongen-jongen, het maakte niet uit, bijna iedereen heeft wel even zijn of haar dansmoves laten zien. Al was het voor sommigen in het begin nog wat ongemakkelijk.

Na het eten was het dan echt tijd om met de voetjes van de vloer te gaan en werd er volop gedanst, gehakt, polonaise gelopen en wat er nog meer mogelijk is als dans. Al gauw gingen de hakken uit en de sneakers aan.

Op een gegeven moment werd de muziek stilgezet door mevrouw de Vries, het was tijd voor de prijsuitreiking. Niet alleen de mooiste, coolste, vetste aankomst kreeg een prijs. Ook werden de koning en koningin van het gala gekroond en beloond.

Joep en Niels kwamen aan in een mooi versierde auto, inclusief kerstboom op het dak en wonnen hiervoor de prijs van leukste aankomst.

De mannen van de leukste aankomst hadden ook een speciale outfit aan, een pak met bijzonder motief en felle kleuren. Hierdoor kwamen beide in aanmerking voor leukste outfit maar Joep won met een neuslengte (het verschil zat hem in de details, in de schoenen) verschil. Donna werd tot koningin van het bal gekroond, zij zag er prachtig uit in haar betoverend mooie jurk!

Tussendoor vonden de leerlingen nog voldoende tijd om op de foto te gaan en daardoor hebben we een heel foto-album vol prachtige plaatjes kunnen maken. In verband met de privacy moet je wel even inloggen je ouder of leerlingaccount om deze foto’s te kunnen zien. Klik hier om naar de foto’s te gaan.