Woensdag 20 december was zoals elk jaar weer de Wintermarkt. De leerlingen van de 1e, 2e en 3e klassen hebben dit jaar iets gemaakt, zodat ze dat konden verkopen op de wintermarkt. Het geld dat werd ingezameld van de 1e en 2e klassen ging naar het goede doel ‘Serious request’ maar de 3e klassers van de bussinesklas mochten het geld zelf houden. De 3e klassers zijn namelijk in de lessen van de bussinessklas bezig geweest met het opstarten van een eigen bedrijfje, het geld ging dus terug naar het budget van de bedrijfjes. En daarom was de Wintermarkt een goed begin voor de leerlingen om een bedrijfje te beginnen.

De aula was prachtig in de kerst/winter stemming versierd, omdat veel leerlingen daar aan mee hebben geholpen. Sommige leerlingen mochten ook eerder uit de les om alles klaarzetten en hun kraampje te versieren. Want om 4 uur begon de wintermarkt al en kwamen de eersten gasten al binnen!

Er waren vest veel kraampjes die verschillende dingen verkochten. Je kon veel kopen voor homedecoratie zoals de zelfgemaakte kaartpotjes (Estelle, Nicky, Babet), de fotolijstjes en potjes (Joya, Amarins, Jessica), kerststukjes en waxinelichtjes ( Lisah, Amber, Frida, Lisa) en de houten, zelfgemaakte kerstbomen (Joris, Ashley).

Maar je kon ook eten kopen zoals zelfgemaakte koekjes en cakejes (Nathalie, Elin, Suzan) en je kon zelfs een heerlijk kopje soep nemen (Suwedo, Zoë, Liam, Olivia)!

En er waren wat kraampjes die dingen verkochten wat ik zelf nog nooit eerder had gezien op de wintermarkt. De Bloembakken en bloedzaadjes van het bedrijf ‘Flowerpower’ (Jada, Rachel, Romy), de t-shirts met spuit verf ( Chris, Jurg, Bartek), producten die met licht te maken hebben (Nick, Gijs, Joeri, Bram, Alexander) en wat ik zelf ook heel leuk vond waren de zelfgemaakte producten van cement (Minke, Lara, Iza, Roos)

Ook kon je pakketten inleveren die naar de Voedselbank gingen!
Om 6 uur was de wintermarkt weer afgelopen, maar zoals alle voorgaande jaren was het weer een geslaagde avond!

Benieuwd naar hoe het er uit zag? Jonas heeft voor ons de Wintermarkt bezocht en heeft daar een videoverslag van gemaakt:

Mevrouw van Oosten was ook aanwezig en geeft je een indruk van de Wintermarkt met de foto’s die zij heeft gemaakt: