Tijdens Koninginnedag en vooral tijdens de moederdagmarkt op 8 mei hebben vrijwel alle bedrijven hun best gedaan om zoveel mogelijk te verkopen en winst te maken. De meiden van DJRM-nails hebben zelfs meegedaan aan twee wedstrijden voor miniondernemingen. Bij de ene wedstrijd hebben zij met hun businessplan een tweede plaats behaald. Zij eindigden hier achter Anouk en Alyssa uit 2c die ook meededen en tot hipste junior ondernemers van Nederland zijn uitgeroepen. Bij de verkiezing van Day for Change eindigden zij in de top 10 van bedrijven van in totaal meer dan 50 deelnemende scholen in het voortgezet onderwijs. Een prestatie waar wij als school natuurlijk erg trots op zijn!

We kijken met plezier terug op een zeer geslaagde actie en kunnen vaststellen dat we een aantal geboren ondernemers onder onze leerlingen hebben. Het meest winstgevende bedrijf was de firma Maddy’s die met het geven van beautybehandelingen, het verkopen van planten en het organiseren van beautyavonden een nettowinst van maar liefst € 194,27 realiseerden. De ondernemers Lysanne Knecht, Eline Meijer, Echika de Zanger en Meera Seetal hebben duidelijk een gat in de markt gevonden. Bijna net zoveel winst werd gerealiseerd door de firma Braccialetti. Jessica Bastian, Kim van den Brink, Roxanna de Bok en Ruby Takkenberg behaalden met de verkoop van door hun zelf ontworpen en gemaakte armbandjes een winst van € 187,70.

Opbrengst

Het was allemaal veel werk maar de leerlingen hebben veel geleerd en de meeste leerlingen hebben er vooral ook veel plezier aan beleefd schrijven ze in de conclusie van hun eindverslag.

In totaal is aan de leerlingen met hun bedrijven € 320,- aan krediet verleend om hun plannen te kunnen uitvoeren. Dit bedrag hebben zij dus in korte tijd laten groeien tot een winst van     € 1.165,- Een rendement om van te dromen en een goed voorbeeld voor de ondernemers in de derdewereldlanden waar deze winst weer gebruikt zal worden voor het verstrekken van microkredieten aan startende ondernemers.

Firma Product of dienst Nettowinst
Maddy’s Beauty avonden etc € 194,27
Braccialetti Armbandjes € 187,70
Cupcakemakers Cupcakes € 107,60
The4bracelets Armbandjes € 106,50
Keyrings-For-You Sleutelhangers €   84,-
Flowerfun Vetplantjes op houtstronk €   74,95
Multi Business Catering en bloemen €   52,-
Happy Cakes Zeeuwse bolussen en cakes €   51,75
Kipsate Kipsate €   26,70
JSD Popcakes Cakepops en cupcakes €   25,77
Koudfris Verkoop van blikjes fris €   20,-
De Lust Verkoop Frikadelbroodjes €  17,50
Carwash company Auto’s wassen €   17,-
DJMR-Nails Acryl nagels zetten en verkoop van 3D kaarten €   15,-
DVD BV Verkoop zelf gebrande DVD’s €   12,-
Roomies Verkoop waterijs €   12,-
Delicious Smoothies Verkoop smoothies € 2,55
Huiskens Telecom Verkoop telefoons € 2,-
Compact Flowers Verkoop bloemen in pot € 1,65
Bio Bike Verkoop 2e hands fietsen € 0
Childhood Oppascentrale € 0
Westplas Winkeltje Gedragen kwaliteitskleding € 154
Totale opbrengst voor DFC € 1.164,91

Voor meer informatie over de actie of de bedrijven: r.pordon@wellant.nl