Alle 2e-klassers zijn afgelopen vrijdagochtend 27 januari naar Choice geweest in Haarlem. Choice is een evenement waarbij kinderen allerlei activiteiten gaan doen. Zo zie je wat je leuk vind en goed in bent wat weer heel handig is voor je vakkenpakket keuze die de leerlingen over een tijdje moeten maken. Ook helpt het je op weg met het vinden van een beroep dat bij jou past. Je komt er achter wat je sterke punten en je wat minder sterke punten zijn.

Vrijdag moesten de leerlingen zich vroeg melden, om 5 voor half 8. Zodat de bus rond 5 over half 8 kon vertrekken. De 2e-klassers waren niet de enige die er toen aanwezig waren. Ook de 2e-klassers van de Groenstrook waren erbij. Er werden groepjes gemaakt waarmee je alle activiteiten ging doen. Alle activiteiten waren heel verschillend.

Hier wat voorbeelden: Je kon dingen met techniek doen zoals van piepschuim en een kaarsje en een bootje te maken, je kon poppen (baby’s) verzorgen en aankleden. Ook werden er dingen verteld over hoe je verband om moet doen als iemand zijn vinger gebroken had. Vervolgens konden de leerlingen in tweetallen dat zelf gaan proberen.

Een van mijn favoriete was het logo bedenken voor je zelfbedachte smaak van Ben & Jerry’s ijs. Je kon toen een smaak bedenken en daarbij een logo voor op de verpakking. Zo waren er verschillende activiteiten die bij een vakkenpakket hoorde als economie en zorg en welzijn.

Het was een drukke ochtend voor de leerlingen omdat er veel te doen was! Ik vind zelf dat het Nova College het heel goed heeft georganiseerd! En dat ik nu meer een idee heb met wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Nu word het voor mij en de andere leerlingen makkelijker om te kiezen.

Dit evenement is niet alleen voor de westplas en de groenstrook maar voor veel meer scholen. Al vanaf maandag komen er vanuit het hele land 2e-klassers langs.

Foto’s van de dag:

Deze foto’s zijn gemaakt door: Debbie van Grieken.

Heb jij nog leuke foto’s gemaakt?  Foto’s in sturen kan natuurlijk! Dan worden ze geplaatst in deze galerij en krijgen ze een plek in de galerij. Mail naar: m.schoonemann@wellant.nl