De resultaten van de enquête zijn verwerkt door een werkgroepje van de Businessklas, bestaande uit:

Mei-Lin Alderden   Madelon Klaver   Berend de Vries   Lucas Onclin
Mei-LinMadelonBerendLucas2
met begeleiding van Ronald Pordon

 

Van de ouders van in totaal 110 brugklasleerlingen hebben 42 ouders hun enquêteformulier ingeleverd. Dit betekent dat 38% van de ouders hun enquêteformulier ingevuld en ingeleverd hebben. Dit vinden we een lage score en bij een volgende ouderavond moeten we dus iets veranderen bij het aanbieden en innemen van de enquête.

De ouders die het formulier ingeleverd hebben, zijn wel erg enthousiast en geven de Businessklas en de rest van de organisatoren een 7,8 als cijfer voor de organisatie van de hele avond.
De bezoekers waren vooral enthousiast over de ontvangst door de gastheer en gastvrouwen. 50% vond de ontvangst Top, 43% vond het goed. 93% vond de ontvangst dus erg goed.

vraag1

Hoewel iets minder beoordeeld dan de ontvangst scoort het welkomstwoord van de heer Lievaart toch ook hoog. 67% van de mensen vond het goed en 21% vond het voldoende.

vraag 2

Vraag 3 ging over de BBQ, de bezoekers hebben naast de multiple choice vragen vaak ook nog wat aanvullend commentaar opgeschreven. Dit waren vaak tips over de opstelling van de salades, de lange wachtrijen en zwart vlees. Toch waren de bezoekers al met al best tevreden want 41% van de mensen vond het goed en 32% zelfs top!

vraag 3

Alle leerlingen van de Businessklas hebben de welkomstpagina en een pagina over hun zelf tentoongesteld op een PC op het leerplein en ook hierover waren de bezoekers enthousiast want 41 + 45 %= 86% vond de portfolio’s goed of zelfs top.

vraag 4

De laatste vraag betrof het welkomstdrankje. Veel mensen vonden het zoet schreven ze.
17% vond het top, 38% goed en 36 %voldoende. Ook hier een goede score met tevreden bezoekers.

vraag 5

Verder willen we een aantal zinnen die spontaan op de enqueteformulieren geschreven zijn nog vermelden:
Leuk:

  • Ga zo door!
  • Het was heel erg gezellig!

Tips:

  • Welkomstdrankjes te zoet
  • Wachtrijen BBQ voorkomen door betere logistiek en opstelling
  • Een programma maken voor jongere broertjes en zusjes

De Westplasmavo en de leerlingen kunnen dus terugkijken op een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is. De leerlingen van de Businessklas hebben in korte tijd al veel geleerd en weten waar ze bij een volgend evenement meer aandacht aan moeten besteden.