Klas 3 is maandagmorgen 14 mei in alle vroegte vertrokken vanaf de Mensinglaan op werkweek. In dit bericht houden ze iedereen op de hoogte van het reilen en zeilen deze week.

We mochten dan (nog) niet mee, we kunnen meeleven dankzij alle lieve docenten en leerlingen die ons middels foto’s en berichten op de hoogte houden. Wij delen alles wat wij ontvangen met jullie op deze pagina.


Vrijdag 18 mei, 14:30 uur:

De gehele groep is weer veilig in de bus aangekomen voor de terugreis. Nu kijken of ze tegen twaalf uur onder de stoelen verstopt zijn of dat ze daar te moe voor waren? Één ding weten we wel zeker, op de terugweg zullen de leerlingen een stuk rustiger zijn dan op de heenweg!


Vrijdag 18 mei, 10:00 uur:

Het levert wel wat administratie op voor mevrouw de Vries, maar alle leerlingen konden naar binnen bij zwemparadijs Tropical Islands. Wel jammer dat het allemaal voor niets leek te zijn, sommigen hadden hun bril in het kluisje  gedaan konden het zwembad uiteindelijk niet vinden 🙈🤔…


Vrijdag 18 mei, 01:00 uur:

De “nachtwacht” bewaakt de orde in de gangen van het hotel. Niemand die nu de gang op durft! Als dit maar goed komt…


Donderdag 17 mei, 21:15 uur:

Onder begeleiding en na stricte instructies van mevrouw de Vries keert de groep hotelwaarts.


Donderdag 17 mei, 20:00 uur:

Vanavond is de hele groep de stad weer in gegaan. Tijd voor een hapje eten en wat ballen werpen.

Het is duidelijk een dolle boel, waar zelfs nog even tijd voor de polonaise gemaakt wordt.


Donderdag 17 mei, 15:00 uur:

Na een uurtje rijden komt de groep aan bij voormalig concentratiekamp Sachsenhausen.


Donderdag 17 mei, 13:00 uur:

Vanmorgen werd er geklauterd en geklommen. Het was na afloop zulk lekker weer dat er wel wat tijd voor een ijsje vrijgemaakt kon worden!


Donderdag 17 mei, 00:30 uur:

De groep leerlingen die naar de “dancing” waren, zijn weer onderweg terug naar het hotel. Alle batterijen zijn leeg, van zowel de telefoons als de leerlingen. Dat wordt lekker slapen…

F36F775F-9E8D-4CA1-AFEC-5ED27D059BB0


Woensdag 16 mei, 23:30 uur:

Een deel van de leerlingen gaat niet mee “stappen” en blijft in de hotelkamer. Helaas blijkt al snel dat ze opgesloten zijn in de kamer en het oplossen van puzzels de enige manier is om de kamer te kunnen verlaten. Help! Een Escape the Hotelroom!

Al snel hoorde je vanaf de gang gejuich en oerkreten bij het oplossen van de losse puzzeltjes.

Geen van de leerlingen wist het codewoord te vinden, sommigen kwamen tot mallebobbe, malbedobbe en dat soort dingen. Misschien aan meneer Trommel nog de taak om een stukje cultuur te bespreken bij de muzieklessen.


Woensdag 16 mei, 17:00 uur:

Vandaag zijn we in twee groepen uiteen gegaan. Beide groepen hebben aan het einde van de dag een graffiti-impressietour door de stad gehad, zijn zelf aan de slag gegaan met het maken van een sjabloon en hebben een workshop gehad waar ze zelf  aan de slag gingen met graffiti.

Een creatieve dag, waar Nick toch nog even wat behoefte had aan een sportief onderdeel.

 


Woensdag 16 mei, 00:30 uur:

De begeleiding is druk bezig met de voorbereiding van de Escape The Hotelroom van morgenavond. De leerlingen liggen natuurlijk allang braaf te slapen toch?!?!


Dinsdag 15 mei, 20:00 uur:

Ain’t no party like a PIZZA party!


Dinsdag 15 mei, 18:00 uur:

Na een zonnige fietstocht door Berlijn werden de leerlingen naar de Stasi gevangenis gebracht. Hier begon, toepasselijk bij de gebeurtenissen daar, het te regenen.

De groep kreeg een rondleiding van voormalig politieke gevangenen. Na een lange en intensieve dag zijn de leerlingen gaar. Maar ze willen toch vast nog wel even het centrum van Berlijn in om lekker wat te gaan eten?


Dinsdag 15 mei, 16:00 uur:

De fietstocht zit er op. Resultaat: twee lekke banden en drie tandems.


Dinsdag 15 mei, 10:30 uur:

Tijd voor een fietstocht door de prachtige stad Berlijn! Fietsend van oost naar west, en weer terug. Wellicht langs de muur, checkpoint Charlie, Holocaust museum, Brandenburger Tor, Reichstag und so weiter.


Dinsdag 15 mei, 07:00 uur:

De docenten hebben heerlijk geslapen tussen 2 en 7 uur, na een héle gezellige avond! Wat de leerlingen toen uitgespookt hebben……..?


Maandag 14 mei, 22:50 uur:

Nu de leerlingen gesetteld zijn in het hotel komt er genoeg moois uit de koffers te voorscheen. Gijs is in ieder geval goed voorbereid mocht de voedselvoorraad in Duitsland opraken. Hieronder zie je een kwart van de inhoud van zijn koffer.


Maandag 14 mei, 20:45 uur:

Na een lange busreis is het goed om de energie even kwijt te kunnen en stond er dus een sportief onderdeel op het avondprogramma: een balspel en mollen.

Helaas was een deel bij het begin van de reis al “disabled” en gewond. De gewonden zijn in speciaal convooi door mevrouw de Vries en meneer Blom vervoerd via de kortste weg. De rest, grootste deel van de groep, vervolgde de reis terug naar het hotel via een flinke omweg. Hierdoor zijn ze hopelijk moe genoeg voor een goede nacht 😉🙈!


Maandag 14 mei, 16:35 uur:

De reis gaat voorspoedig. Ze zijn met een half uur op de plaats van bestemming. Leuke buschauffeuse en de groep gedraagt zich goed in de bus. Goed begin van de werkweek!


Maandag 14 mei, 10:33 uur:

Er wordt altijd heel geheimzinnig gedaan over de werkweek door de docenten, waar en met wie we op reis gaan blijft nog lang onbekend. Een paar weken van te voren wordt de bestemming en de “crew” bekend gemaakt middels een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staat ook altijd een paklijst en omdat mevrouw Wever vandaag jarig is, stond er op de paklijst ook een cadeautje voor mevrouw Wever. En daar was zeker gehoor aan gegeven, ze had haar handen vol!

Daarnaast werd er gezellig mee gezonden met de muziek van André Hazes en zit de sfeer er al goed in! Ze zijn nu nog lekker fit ;-). Kijken of ze dat alle dagen volhouden.


Maandag 14 mei, rond 7.00 uur:

Op deze vroege, grauwe ochtend was het eindelijk zo ver: WERKWEEK! De week waar leerlingen al jaren naar uitkijken, was eindelijk daar! Leerlingen kwamen netjes op tijd. Bagage en paspoorten waren in orde en de bus vertrekt, uitgezwaaid door meneer Lievaart, mevrouw Ros en vele ouders, netjes op tijd en in alle vroegte!

Eindelijk op reis!