Na weken van voorbereiding van de leerlingen van de Businessklas, de Leerlingenraad, Project, het Techniekteam en niet te vergeten het Kerstkoor was het woensdag 18 december eindelijk zo ver: de allereerste kerstmarkt

 

 

 

 

 

Na eerdere ervaringen met wintermarkten hebben we nu geprobeerd om een prachtige kerstmarkt neer te zetten met veel gezelligheid. Dit is dankzij ieders hulp en inspanning zeker gelukt! Ouders die materiaal hebben geleverd, de leerlingen die keihard hebben gewerkt om mooie producten te maken en leuke diensten te leveren. Van begin tot eind van de middag een groot aantal bezoekers, we kunnen terugkijken op een geslaagde kerstmarkt.

Voor af hadden wij ons drie doelen gesteld, deze waren:

  1. We moeten er iets van leren
  2. Het moet bijdragen aan een (nog) grotere saamhorigheid binnen de school
  3. We willen geld verdienen om tablets te kopen voor de Businessklas en Project, dit om nog professioneler te kunnen gaan werken , vooral op het gebied van PR en communicatie.

Het evenement heeft ruim aan alle drie de doelen beantwoord.

 

 

 

 

 

Bij de hoofdingang werden de bezoekers verwelkomt door een enorme Kerstman op een door de leerlingen versierde Wellant transportfiets. De uitdrukking van de Kerstman was vrolijk en uitnodigend, hij leek wel te zeggen: kom binnen allemaal, wees welkom!

 

 

 

 

 

En welkom dat waren de bezoekers zeker, binnen stond hen drie rijen marktkramen met meestal zelf gemaakte producten te wachten. Der ene kraam was nog mooier aangekleed dan de ander. Er was van alles te koop en het had allemaal één ding gemeen, alles had met kerstmis of winter te maken. In een heuse koek en zopie werd fairtrade chocolademelk verkocht en natuurlijk ontbrak daar de snert ook niet .

In een ouderwetse en met kerstgroen versierde slee werden de prijzen van de loterij getoond. Een zeer sfeervolle kraam was die van de verkoop van zelfgemaakte partylights. Opvallend waren nog de professionele stand van VFC (Vincents Flower Company) en die van Retteket met……..fotopret. Deze twee stands stonden links en rechts van een podium waar steeds optredens waren van het Kerstkoor olv  Valery van Gorp en van onze zang en muziek talenten Melanie Buijs, Jesse v/d Polder en Nancy Anderiessen. De optredens zorgden voor een geweldige aanvulling op de kerstsfeer en waren er mede verantwoordelijk voor dat de bezoekers lekker lang bleven. De drukte voor het podium zorgde er wel voor dat de omzet van zowel Fotopret als VFC iets minder waren dan ze op een andere plek behaald zouden hebben. Zij waren dus slachtoffer van het succes van de kerstmarkt.

 

 

 

 

 

 

De leerlingen van de Businessklas hebben  zich grondig op de kerstmarkt voorbereid door eind oktober al een bezoek te brengen aan een kerstshow bij de firma Bruinsma Hydrocultuur en door een workshop kerststukjes maken te volgen die gegeven werd door ouderejaars leerlingen bloemsierkunst van het Wellant MBO te Aalsmeer. In januari gaan zijn naast hun nieuwe opdracht voor de Businessklas nog werken aan een werkstuk over hun activiteiten op de kerstmarkt. In dit werkstuk gaan zij volgens de 4’p’s van de marketingmix beschrijven wat ze precies gedaan hebben, wat ze geleerd hebben en wat ze verdiend hebben.

Binnenkort kunt u nog meer informatie verwachten over de kerstmarkt want in de eerste week van januari hopen we bekend te kunnen maken hoeveel geld we verdiend  hebben met alle activiteiten.

Voor meer informatie over de Businessklas, Project en de kerstmarkt: https://westplasmavo.nl/buject/

Kijk voor belevenissen van de Businessklas op hun Blog: https://westplasmavo.nl/bblog/

 

Benieuwd naar de foto’s? https://plus.google.com/photos/111672972417680340201/albums/5969828091260537281?authkey=CM_WtK6_nPqB2AE