Zaterdag 19 maart deden vier junior companies van Businessklas 3 mee aan een marktdag in Winkelcentrum hoog Catharijne. Daar was een markt met meer dan 50 kramen van Junior Companies.
We kunnen trots zijn op onze leerlingen. Ze hebben zich echt van hun goede kant laten zien afgelopen zaterdag. De omzet viel erg tegen maar de jury heeft bepaald dat de ondernemers van Flowdor de beste verkopers van de markt waren, zij ontvingen uit handen van de jury een bokaal en een cheque van €100,-. En dat was niet alles want ook de ondernemers van Sticky Strips werden beloond, van de 50 deelnemende bedrijven werden zij tweede en ontvingen een geldprijs van €75,-

  
De markt zelf viel wel wat tegen, we stonden niet op het mooiste en drukste gedeelte van Hoog Catharijne maar tja dan komt het wel op je eigen inzet en verkoopkwaliteiten aan. En inzet werd er echt getoond, voorbijgangers werden actief aangesproken, er werd geflyerd, etc. De Junior Flower Company stond helemaal aan het begin van de markt en hebben waarschijnlijk echt elke voorbijganger aangesproken, echt mijn complimenten. De Classy Sisters hadden het misschien wel het moeilijkste door een te kleine plek en veel concurrentie van artikelen die op hun artikelen leken.
Het was een lange dag maar ik denk dat we allemaal veel geleerd hebben van deze ervaring. Vooral dat verkopen niet altijd even makkelijk is, zeker als er concurrentie is. Het was voor iedereen een uitwedstrijd en daardoor had niemand gemak van de gunfactor die we op een markt op school wel hebben van ouders, grootouders en andere bekenden. Het was nu levensecht! En dan is het extra mooi om thuis te komen met twee prijzen. We zijn echt trots op ze.