Voor de lessen sportoriëntatie gaan de 4e klas leerlingen 3 weken naar Fitness Aalsmeer.
Tijdens sportoriëntatie, een verplicht onderdeel volgens de kerndoelen van het vak lichamelijke opvoeding, komen de leerlingen in aanraking met sporten die niet in het gewone lesprogramma zitten.
Tijdens de eerste ronde kon er naar keuze gezeild worden of golfen. Tijdens de tweede ronde volgen de leerlingen lessen Paardrijden of Fitness.

 

 

 

 

 

Tijdens de eerste les in het fitnesscentrum stond er Spinning op het programma. Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer. Onder de enthousiaste leiding van instructeur Hylke Sietzema werd er na een rustige warming-up stevig aan getrokken. Bergop fietsen, tegen wind in en daarna even met licht verzet bijkomen op een vlak stukje weg het kwam allemaal aan bod. Ondersteund door goede en opzwepende muziek werd er door de leerlingen behoorlijk gezweet en werd het hart- en longsysteem flink getraind. Moe maar voldaan wordt er uitgekeken naar de volgende lessen. Er staat nog een les op de fitnesstoestellen en een les FunXtion op het programma.