IMG_1170

De kop is er af, met een grote plons namen leerlingen van klas 2B en klas 2C vrijdagochtend bezit van één van de baden van zwembad de Waterlelie. Organisatoren Aude Kemp en Sari Jansen die speciaal voor deze actie een deal gesloten hadden met het zwembad maakten de eerste duik. Dit als symbool van de start van de actieperiode waarbij de tweedeklassers zich in zetten voor het goede doel Dance4life.

IMG_1178

Na eerst nog twee normale lesuren te hebben gevolgd , vertrokken de leerlingen per fiets naar het zwembad. De  bakfiets van de Businessklas voorop, gevolgd door een sliert leerlingen op hun eigen fiets. In het zwembad moesten de leerlingen in een halfuur zo veel mogelijk baantjes zwemmen. Na ieder baantje (1x heen en 1x terug) kregen ze een elastiekje om hun pols, zo konden ze de stand goed  bijhouden. Vooraf  hadden de meeste leerlingen zich voor ieder baantje laten sponsoren. Ook het zwembad heeft een bijdrage voor het goede doel geleverd. Voor iedere deelnemende leerling is een euro gesponsord. Dit wordt op het dance4lifeaccount van klas 2B en klas 2C gestort.

IMG_1167

Dankzij Aude, Sari en zwembad de Waterlelie is het niet alleen een zeer geslaagd en gezellig evenement geworden maar tevens een leuke afsluiting van de lessen voordat de herfstvakantie begint. Binnenkort zullen Aude en Sari verslag doen van hun ervaringen en bekend maken hoeveel er in totaal door de leerlingen bij elkaar gezwommen is.

IMG_1227

Dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Ze doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Met de actie van Aude en Sari is niet alleen geld opgehaald maar hebben ze tevens gewerkt aan een stukje bewustwording en promotie van dit belangrijke onderwerp.

IMG_1165

Wilt u de Westplas Mavo ook steunen in de strijd tegen hiv en aids? Steun een actie van de leerlingen, een leerling persoonlijk, een klas of alle tweedeklassers in één keer via de website scholenactie.dance4life.nl .

 

Voor meer informatie over dance4life en de Westplas Mavo: westplasmavo.nl