Wellantcollege Westplas Mavo heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet voor duurzaamheid en zal dit de komende jaren blijven doen. Gedreven door een team van docenten, leerlingen en andere medewerkers van de school heeft de school stappen kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben bijna alle leerlingen van de school een Dopperfles om plastic afval te verminderen, heeft de school een watertap om het drinken van water te stimuleren en wordt afval gescheiden in meerdere afvalbakken.

 

Door de inzet van het Eco-Schoolsteam van de Westplas Mavo voldoet de school aan alle criteria voor het Eco-Schoolskeurmerk: de Groene Vlag. Hiermee is de Mavo de eerste Wellantvestiging en de eerste school in de regio die dit behaald.

 

Dinsdag 6 september 2017 was het duurzame dinsdag en dit was natuurlijk de ideale dag voor de uitreiking van de Groene Vlag om nog extra stil te staan bij duurzaamheid. Tijdens de ochtendlessen werden alle leerlingen van de school uitgedaagd om na te denken over duurzaamheid en hun kennis te toetsen over het onderwerp tijdens een Duurzaamheidsquiz waarbij ze antwoord gaven met hun mobiele telefoons. In de onderbouw heeft Bart de Haan (2C) de eerste plaats behaald, in de bovenbouw ging deze eer naar Lisa Dol (3C). Ze hebben voor dit prachtige resultaat een Solar Powerbank ontvangen, waardoor hun devices nooit meer leeg zullen raken dankzij de energie van de zon.

 IMG_7335

Na afloop van de quiz startte de pauze en de uitreiking en het hijsen van de Groene Vlag. Docente Julia Wever, voorzitster van het Eco-team opende op het podium dat voor de gelegenheid bij de vlaggenmast was opgesteld. Terwijl de leerlingen van de school genoten van een biologisch ijsje werd het Eco-Team in het zonnetje gezet door Roel Opbroek – Adviseur vanuit Alliantie Shantih – onder het toeziend oog van de coördinator Eco-Schools Nederland, Hak van Nispen tot Pannerden. Het Eco-Schoolsteam ontving uit de handen van de heer Opbroek het certificaat Groene Vlag.

IMG_7381

Toen was het tijd voor het hijsen van de vlag door winnaars van de Duurzaamheidsquiz, Bart en Lisa. Onder de wapperende vlag was als laatst het woord aan Susan Schuddeboom – Duurzaamheids Ambassadeur Wellantcollege – die het harde werken van de school beloonde met een cheque van €1000. Hiermee kan het Eco-Schoolsteam verder aan de slag, want het behalen van de Groene Vlag betekent niet het einde van deze inzet. Het is een blijvend traject. Het eerst volgende punt waar het Eco-Schoolsteam mee aan de slag gaat is de inrichting van het schoolplein, met behulp van de wensen van de leerlingen zijn studenten van MBO Aalsmeer aan de slag gegaan met een ontwerp van het schoolplein waar duurzaamheid een belangrijke rol zal spelen. Voor zo’n groot project komt de cheque van Wellantcollege dus zeker goed van pas!

WestplasGroeneVlag12 - 1WestplasGroeneVlag3 - 1WestplasGroeneVlag1 - 1IMG_7376IMG_7354IMG_7349IMG_7331
IMG_7395