Op woensdag 18 december 2013 is op Westplas Mavo een subsidiecheque van

€ 1.165,- overhandigd door stichting Osa. Osa staat voor Ontwikkelings-samenwerking voor de gemeente Aalsmeer.

De cheque werd namens de gemeente Aalsmeer overhandigd aan de ondernemende dames van minionderneming Maddy’s. Met Maddy’s  hebben Lysanne Knecht, Echika de Zanger, Eline Meijer en Meera Seetal vorig jaar bijna

€ 200,- winst gemaakt door het houden van beauty avonden, het aanbrengen van glitter tattoos en door de verkoop van cadeaupakketten.

Day for change uitreiking cheque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maddy’s was de meest succesvolle van de in totaal 21 miniondernemingen die in 2013 aan de actie Day for Change deelnamen. Day for Change was een project waarbij de vakken economie, beeldendevorming en Nederlands nauw samen werkten. In totaal werd er door alle bedrijven samen € 1.165,- winst gemaakt, deze winst is nu dus door de gemeente Aalsmeer verdubbeld .

Met de opbrengst van de actie financiert de stichting Day for Change startende ondernemers in de 3e wereld. Hierdoor is een microkrediet ook voor de allerarmsten in de wereld mogelijk. Door deze microkredieten komt een duurzaam inkomen voor veel kansarmen binnen handbereik.

De drie Wellant brede thema’s duurzaamheid, internationalisering en ondernemerschap komen allemaal aan bod in deze actie en daarom zal Westplas Mavo ook dit jaar weer meedoen met de actie day for Change. De subsidiecheque van 2013 zal hopelijk een enorme stimulans zijn voor de nieuwe lichting ondernemers die binnenkort van start zullen gaan met hun businessidee.

De secretaris mevrouw Betty Kooij en de penningmeester de heer Stef Holle  van OSA waren aanwezig bij de overhandiging van de cheque.

Voor meer informatie over OSA: www.osa-aalsmeer.nl

Voor meer informatie over Day for Change: www.dayforchange.nl